Søndag åpnet hotelldirektør Anneli Nurk opp dørene igjen på Clarion Collection Hotel Grand etter nedstengningen i mars i fjor. Hun gleder seg til å få servert både frokost, nystekte vafler og kveldsmat til store og små gjester på hotellet. Hotellet er i sluttfasen av prosjekteringen av ytterligere oppgradering av hotellet.
Blant annet skal eksisterende arealer benyttes til å få flere familierom.
Søndag tok Anneli Nurk imot de første to gjestene på hotellet. Selvsagt ble det servert vafler. Vaffelrøra lager den ferske hotelldirektøren selv. Mandag fikk enda flere gjester glede av vaflene, med eller uten brunost, syltetøy og rømme.
Gått gradene
36-åringen har jobbet mange år på Strandhotellet. Hun er opprinnelig fra Estland, og kom til Gjøvik som 19-åring. Her gikk hun på videregående skole før hun fikk jobb som servitør på Big Horn. På Strand har hun jobbet stort sett hele tiden, både som servitør, hovmester, restaurantsjef, økonomimedarbeider og konferansesjef. I tillegg har hun jobbet fire somre på Skibladner-kontoret. Hun også har jobbet som resepsjonssjef på Grand en liten periode.
– Da stillingen som hotellsjef ble utlyst, tenkte jeg skule prøve meg. Jeg trivdes kjempegodt på Strand. Det er fortsatt viktig med samarbeid, understreker Nurk.
Jobben fikk hun, og kunne åpne Clarion Collection Hotel Grand igjen søndag.
– Jeg kjenner huset og folka. Det har vært bra belegg her og det er hjemmekoselig. Jeg kan skape mange magiske øyeblikk med gjestene her, sier den nye hotelldirektøren i en av byens eldste og vakreste bygninger.
Lokale eiere og drivere
Clarion Hotel er en av de tre kjedene Comfort Hotel og Quality Hotel som er eid av Nordic Choice Hotels. MMC Eiendom har eid hotellets bygningsmasse hele tiden. Eiendomsselskapet kjøpte i fjor høst driftsselskapet til Haut Nordic, som drifter ulike hoteller og restauranter i Norge.
– Vi gjorde dette fordi vi nå kan både kan forvalte eiendommen og drifte hotellet samtidig for å få bedre resultat for eiendommen og hotelldriften, sier styreleder Aiman Shaqura.
I mars ble de 20 ansatte på Grand permittert. Noen har sluttet underveis. Nå er seks ansatte endelig kommet tilbake i jobb.
– Vi ønsker lokalt eierskap og ta posisjon som det foretrukne hotellet i Gjøvik, sier Shaqura.
Skal oppgraderes mer
– Vi har fått på plass en ivrig hotellsjef og motiverte ansatte. Gjestene har savnet hotellet. Mange har sitt andre hjem hos oss. Det er også strategisk viktig å få i gang maskinen igjen. Vi er dessuten i sluttfasen av prosjekteringen av ytterligere oppgradering av hotellet. Vi ønsker å gjøre en omfattende oppgradering til flere rom, forteller styrelederen.
Hotellet har i dag 90 rom.
– Vi skal bruke eksisterende arealer til blant annet å få flere familierom, sier Nurk.
Hun gleder seg til å servere frokost, nystekte vafler og kveldsmat til enda flere store og små gjester på hotellet.