Lyst på en reinsdyrburger, fårikål, verdens beste fiskesuppe, honning, boblevafler, akevittis, prisvinnende oster, norsk spekemat eller sjømat? Matmarkedet «Mætt ta mat» er årets storsatsing.
Fredag og lørdag kan du smake og lukte deg frem fra CC, bortover Strandgata og opp Storgata til Postplassen. Gry Merete Svenskerud, handelsansvarlig for CC Gjøvik og Marte Skoglund, sjef Mætt ta mat, har hatt stor pågang av utstillere som vil til Gjøvik i helga. Matmarkedet har økt og er blitt dobbelt så stort.
– Matmarkedet er helt fullt. I dag har jeg tre på venteliste til markedet, sier Skoglund og teller totalt 75 matutstillere på lista.
Fyller opp
De skal fylle hele Storgata fra Postplassen og nedover mot Strandgata og videre bort til inngangen til CC Gjøvik. Bare CC selv skal fylle Strandgata med 20 utstillere. Utvidelsen av matmarkedet er er den største satsingen under årets akevittfestival. Underveis i matløypa kan du sette deg ned og nyte maten. Telt, bord og stoler skal plasseres utover i egne områder. Norges største grill kommer til Gjøvik og vil lage barbeque av norsk storfe. Kanskje faller pakistansk streetfood i smak med norske råvarer. Vil du ha noe godt å drikke til maten serveres det fra to telt i hver ende av matmarkedet, på Postplassen og i Strandgata utenfor CC.
Naturlig tillegg
– Vi merker at matmarkedet er veldig populært. For oss er dette et naturlig tillegg når vi har fokus på mat- og drikkekultur, sier Skoglund. Selv om det er utrolig mange festivaler og matmesser, har det rent inn masse deltakere fra fjern og nær nå på slutten. Det gjennomgående kravet for å få innpass på matmarkedet er at det skal være norske råvarer eller lokalprodusert mat.
For å få plass til matmarkedet stenges Strandgata fra lyskrysset bort til CC. Dette skjer fredag morgen. Jernbanesvingen og Bjørnsons gate vil være åpen for trafikk. Nedre Torvgate blir også stengt fra krysset ved Rema 1000 bort til Hunnsvegen. Her skal Fahlstrøm Bar og grill ha et stort festivaltelt i gata.