Planlegger sommerrestaurant ved ruinene.
I sommer planlegger Fahlstrøm Bar & Grill å servere sommermat og tilhørende drikke på Hovdetoppen.
– Hovdetoppen er en fantastisk perle. Etter at restauranten brant ned i 1964 er området bare blitt gjengrodd. Men nå har det blitt hogd og åpnet opp. Det er mange som bruker området. Vi har sett på at det er mulig å få til et serveringstilbud, sier Steffen Hellum, styreleder i Fahlstrøm Bar & Grill og styremedlem i Hovdetoppen Utvikling AS.
Serveringstilbudet skal være helgebasert med dagtilbud på fine sommeruker. På den gamle buegangen skal det lages et platå med gjerde.
– Serveringen blir foran buegangen. Stedet skal være åpent for alle, også om du kommer med matpakke og termos, sier Hellum.
På gressplenen skal det settes opp bord. Her skal også kjøkkenet være, med mulighet for å få kjøpt vafler, kaffe, is og brus, samt lett sommermat. Restauranten kommer også til å søke om å få servere øl og vin.
– Ambisjonen vår er å få åpnet i midten av juni. Det gjenstår en del formelle ting, som byggesøknad og skjenkebevilling, opplyser Hellum. Det må dessuten rigges til en toalettløsning.
Planen er å sette opp egen shuttlebuss fra sentrum og opp på Hovdetoppen.
– Vi innser at vegen opp ikke er egnet for mye biltrafikk. Vi kommer til å sette opp buss på de tidspunktene restauranten er åpen. Det vil også være mulighet for taxi og for funksjonshemmede å kjøre opp. Vi jobber med få til noen gratiskonserter i sommer, på sen ettermiddag og kveld, forteller han.
Den opprinnelige restauranten på Hovdetoppen ble bygd som nødsarbeid, og ble åpnet i 1928. Stedet ble meget populært. Da Kong Olav besøkte Gjøvik 23. juni 1961 for å åpne jubileumsmessen i anledning Gjøviks 100-årsjubileum, spiste han lunsj på Hovdetoppen. Restauranten ble totalskadet av brann i 1964.