Guro Enger ville gjerne gjøre noe for alle de som hver søndag går tur over Dalborgen og langs alle turstiene i området. Dermed ble det hva hun kaller en «godværskafé» hjemme på Snekkerbakken.
Mens hun serverer kaffe og samboer Terje Thon steker vafler, kan gjestenes ungene leke med familiens barn. Bedre kan man ikke ha det en fin tursøndag. Søndag var det andre gangen de inviterte til godværskafé på tunet på Snekkerbakken. Her kunne man steke pølser på pinne over en bålgryte, drikke kaffe eller kakao og få servert nystekte vafler. Kaféutsalget er i et innredet gjestehus, mens turgåerne inntar det de spiser utendørs ved en av flere utesalonger.
– Alt er hjemmelaget, fra bringebærsyltetøyet til vaffelrøra. Eggene kommer fra egne høns og honning fra naboen Kai Espen Åsstuen. Det er mye folk som går forbi her. Like ved går en fin helårs tursti og en skiløype som er lysløype om vinteren. Så vi satser på å holde åpent hele året, sier en energisk Guro Enger. – Jo mer folk det er rundt meg, jo mer energi får jeg, sier hun.
Hun kan ikke love å ha åpent hver søndag. – Som navnet tilsier er det en «godværskafé», så været bestemmer om vi er åpent for servering. Skal vi bort selv, har vi også stengt. Så folk må følge med på nett, sier Guro Enger.
Med full jobb og fire unger, skulle en tro at hun hadde nok å henge fingrene i. Men ikke denne dama. Men om det blir pluss i driftsregnskapet er heller tvilsomt. – Dette gjør vi ikke for å tjene litt ekstra penger. Vi gjør det fordi vi synes det er koselig, sier hun. At folk satte pris på tilbudet under søndagsturen, var det ingen tvil om.
Stedet i seg selv er en koselig plass litt tilbaketrukket fra hovedvegen over Dalborgen, men nær en tursti som deler seg i flere korte og lengre løyper.
– Hovedbygningen på Snekkerbakken er et tømmerhus fra 1890. Til det har vi bygd på et moderne hus. Vi har også tre småhus der ungene kan leke og et gjestehus vi leier ut gjennom Airbnb. Natt til i dag hadde vi et spansk par fra Tenerife som overnattet her. De reiste like før vi tok over kjøkkenet i gjestehuset med vaffelsteking og kaffekoking, forteller Guro Enger.