I dag tar vi godt brød som en selvfølge. I juli 1945 var det en stor nyhet da vanlig brød igjen var tilgjengelig.
I «Velgeren» fra 14. juli 1945 finner vi både en artikkel og en annonse som forteller om den den glade nyheten: Nå er det igjen mulig å kjøpt vanlig brød, med god kvalitet. Etter krigsår med mye tvilsom kost, var dette åpenbart en stor begivenhet.
Erik Bekkevolds konditori annonser at det er slutt på det sure brødet. Godt brød er tilgjengelig i avdelingene i Storgata og Trondhjemsvegen i Gjøvik.
«Nytt, velsmakende brød fra i dag. Kakene er også blitt meget bedre», er overskriften på en redaksjonell artikkel i avisa:
«Endelig. I dag er det nye brødet kommet. Vi har lenge bebudet at vi skulle få et nytt og bedre brød, men det har sett smått ut, og vi har slått oss til ro med at det kommer nok – en gang. Nå er imidlertid dagen kommet, for alle dem som ikke har hamstret mørkt, surt og mindre godt brød, er det idag bare å gå til bakeren og kjøpe brød av god, gammel kvalitet. Nå er det slutt med det frafalne, deigete og uappetittlige brødet, slutt med å tygge kvister og trefliser.
Fra i dag kan vi få kjøpt ekte, gammeldags kneipbrød av sammalt hvete, den oversjøiske hveten som var lovet er endelig kommet. Dette vil også få stor innvirkning på det alminnelige rugbrødet, som man fortsatt vil bake, og dette vil nå bli velsmakende, lett og fint. Bakerne har fått gjær nok, og det blir bakt så meget brød at ingen behøver å stå i kø for å få det.
Kakene vil også bli meget bedre med dette melet, selv om rasjonene av sukker og fett fremdeles er uforandret. Man håper imidlertid at disse rasjonene vil bli forhøyet med det aller første, og da får vi kaker av førkrigskvalitet. Men allerede nå vil man merke stor forskjell i smaken.
Alle disse varesorter vil bli å få kjøpt på den vanlige, sorte brødmerker.
Denne meddelelsen vil sikkert bli mottatt med stor glede av alle, det er et lyspunkt i den daglige tilværelse, og et godt tegn på at det raskt framover med matforsyningen».